Dag van de Mantelzorg 2015

Mantelzorgers verdienen het om gewaardeerd te worden en daarom organiseren wij een groots evenement. Wij zetten de mantelzorger in het zonnetje, zorgen voor ontspanning en een fijne middag om op terug te kijken.

Op 8 november is er een MEGA LUNCH met entertainment voor 500 mantelzorgers in de Harmonie te Leeuwarden. De MEGA LUNCH is speciaal bedoeld voor mantelzorgers, maar de zorgvrager mag ook mee, want samen iets beleven is ook belangrijk. Voorwaarde is, dat de Mantelzorger of zorgvrager in Leeuwarden woont. U kunt zich opgeven voor de MEGA LUNCH door onderstaand formulier in te vullen. Later ontvangt u aanvullende informatie.

De organisatie van de MEGA LUNCH ligt in handen van Noorderbreedte, Palet, Het Friese Land, sociale wijkteams en wijkverpleegkundigen, Humanitas, stichting Present, Rode Kruis, wijkcentrum Schieringen, AanZet, GGZ, TinZ/Alzheimercafe, Gemeente Leeuwarden, CDA, Christen Unie en WELLZO. Een unieke samenwerking om mantelzorgers te waarderen.

Vrijwilligers zorgen voor begeleiding en eventueel het vervoer van en naar de MEGA LUNCH

De MEGA LUNCH wordt begeleid door De ConsulTantes: Samen met Titia Huisman, vormt Neeltje van den Brand een zorgelijk duo. Zij bouwen het onderwerp van uw congres of symposium om tot een hilarisch intermezzo. Respectvol, dwaas, laagdrempelig en origineel. Twee actrices die een geheel eigen kijk op alle zaken hebben. Alle programma’s zijn maatwerk en worden in samenspel met de opdrachtgever geschreven. De ConsulTantes adviseren, amuseren, presenteren, corrigeren, debatteren, inspireren, enthousiasmeren, motiveren, kwalificeren, communiceren, certificeren en creëren.

Mantelzorgers kunnen kiezen of zij 's middags naar het afscheidsconcert van Emmy Verhey willen of naar de theatervoorstelling "The Pianist".

15.00 uur Afscheidsconcert Emmy Verhey, 
Dit is het laatste concert dat Emmy Verhey zal geven voor haar Friese publiek. Op achtjarige leeftijd werd ze bij wijze van hoge uitzondering aangenomen door de Hongaars-Nederlandse vioolpedagoog Oskar Back. Op 12-jarige leeftijd maakte zij haar officiële debuut met het Frysk Orkest. Verhey heeft opgetreden met dirigenten als Mariss Jansons, Riccardo Chailly, Anton Kersjes, Ed Spanjaard, Edo de Waart, Neville Marriner en vele anderen en speelde samen met de violisten Yehudi Menuhin, David Oistrach en Igor Oistrach, pianisten Youri Egorov en Maria João Pires en cellisten János Starker en Mischa Maisky. Een vaarwel, gestoken in een prachtig programma.
15.15 uur The Pianist, Circo Aereo, 
Een concertvleugel, een kroonluchter en een pianist. Tot zover niets aan de hand. Hoewel? Zelfs opkomen lijkt voor ‘pianist’ Thomas Monckton al een hele toer. Met zijn cartooneske uiterlijk – lange slungel met schrikogen en een rechtopstaande, rossige kuif – beantwoordt hij nou niet direct aan het ideaalbeeld van klassiek muzikant. Boven- dien:alles wat mis kan gaan, gaat mis. Er gebeuren de raarste dingen rond en op de vleugel. Ondertussen wordt het instrument zelf nauwelijks beroerd. Moncktons vingers vertellen hele verhalen en bladeren driftig door de partituur, maar muziek maken, ho maar! De pianist is zo gefixeerd op de indruk die hij wil maken, dat er van optreden niet veel terechtkomt. En die feeërieke kroonluchter hangt er ook niet voor niets.
• “A masterclass in clowning” − The Scotsman
• ‘The Pianist’ was een hit op het prestigieuze Edinburgh Festival Fringe 2014.

WELLZO mantelzorg 058 - 2100216